Μετά την πρώτη διοργάνωση το 1961 με σκάφη ΛΑΤΙΝΙΑ, όπως προαναφέρθηκε ο Ο.Θ.Α. συνέχισε να διοργανώνει αγώνες διασυλλογικούς υπό την αιγίδα της Ε.Ι.Ο. και πολλές φορές με την αρωγή του Δήμου 0εσσαλονίκης.

Εδώ και πολλά χρόνια έχει καθιερώσει τους 2 επίσημους αγώνες του.

Τα "ΔΗΜΗΤΡΙΑ" που διοργανώνονται κάθε Οκτώβριο με κατηγορίες σκαφών τριγώνου, με πολλή μεγάλη συμμετοχή από όλους τους Ομίλους της Θεσσαλονίκης αλλά και ολόκληρης της Βορείου Ελλάδος, και με σκάφη Ανοικτής Θαλάσσης.

Και τον δεύτερο διασυλλογικό του αγώνα, τον από το 1990 επωνομαζόμενο "ΚΥΠΕΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ" που μετονομάσθηκε το 2010 σε "ΚΥΠΕΛΛΟ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΟΥΡΜΟΥΖΗ" στη μνήμη του καλύτερου και μακροβιότερου Γενικού Γραμματέα που πέρασε από τα Διοικητικά Συμβούλια του Ο.Θ.Α και διεξάγεται στα τέλη Ιανουαρίου.

Συμμετείχε και συμμετέχει σε όλα τα πρωταθλήματα διασυλλογικά, περιφερειακά και πανελλήνια που αν αναφερόταν ένα - ένα θα χρειαζόταν πάρα πολλές σελίδες χαρτιού.

Οι δε διακρίσεις αθλητών μας αναφέρθηκαν στις κατηγορίες σκαφών.

Τον Αύγουστο του 1991 διοργανώνει το 1° Πανελλήνιο Πρωτάθλημα FUN στην Βασιλική της Λευκάδας εκεί που έχει θερμικό άνεμο.

Είναι το δεύτερο μέρος του κόσμου μετά τον κόλπο του Μεξικού που παράγει θερμικό άνεμο.

Συμμετείχαν 110 σκάφη και τελειώνοντας διεξήχθη το 1° Πανελλήνιο SURF, για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Εκεί πρωτοβγήκε Πρωταθλητής ο Νίκος Κακλαμανάκης.

Τον Μάιο και Ιούνιο του 2001 διοργανώνει στη λίμνη Βόλβη αγώνες Windsurf Funboard

Τον Σεπτέμβριο του 2001 διοργανώνει τους αγώνες Formula B. Ελλάδος στη λίμνη Βόλβη ΑΝ στην Βασιλική

Το 2002 διοργάνωσε το RANKING LIST της Ολυμπιακής κατηγορίας EUROPE που ήταν η αρχή βαθμολόγησης των αθλητριών που θα συμμετείχαν στην Ολυμπιάδα της Αθήνας

Τα συγχαρητήρια του προέδρου της Ομοσπονδίας Κου Αντώνη Δημητρακόπουλου ήταν το επιστέγασμα της επιτυχίας που είχαν εκείνοι οι αγώνες.

Το 2008 ο Ο.ΟΘ.Α. διοργάνωσε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με σκάφη Laser 4.7. Συμμετείχαν 110 σκάφη από όλη την Ελλάδα.

Ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού κος Ιωαννίδης, οποίος παρευρέθη στην απονομή επάθλων μας συνεχάρη για την άψογη διοργάνωση καθώς και για την πολυπληθή συμμετοχή σκαφών.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας έγινε με χρήματα του Ομίλου και τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας. 

Μια πρωτοποριακή διοργάνωση που έκανε ο Ο.Θ.Α. ήταν η Διεθνής Εβδομάδα Ιστιοπλοιας στο Πόρτο Καρρά, μαζί με τον Όμιλο του Πόρτο Καρρά τον οποίο βοηθούσε και στήριζε ο Γιάννης Καρράς. Την εποχή εκείνη είχαν αδελφοποιηθεί τα 2 σωματεία.

Έτσι με τη βοήθεια του Γιάννη Καρρά, ο οποίος ήταν ένθερμος οπαδός του αθλήματος και ήθελε να κάνει την Χαλκιδική κάτι αντίσίοιχο με το Κίελο, διοργανώναμε το μεγάλο αυτό Ιστιοπλοϊκό γεγονός.

Η Διεθνής Εβδομάδα Ιστιοπλοΐας είχε μεγάλη απήχηση, τα συμμετέχοντα σκάφη είχαν φτάσει τα 140 και ερχόντουσαν αθλητές από όλη την Ευρώπη, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη του αθλήματος.

Το 2004 ξεκίνησε να διοργανώνει αγώνες με σκάφη Ανοικτής θαλάσσης συμπαραστεκόμενος στο αίτημα πολλών αθλητών της Ανοικτής θάλασσας να γίνονται όσο περισσότεροι αγώνες μπορούν.

Από το 2005 έως και σήμερα συνδιοργανώνουμε αγώνες μαζί με το Ναυτικό Όμιλο Ανοικτής Θάλασσας, την άνοιξη το "ΚΥΠΕΛΛΟ ΒΛΑΣΣΗ ΒΛΑΣΙΑΔΗ" στη μνήμη του αθλητού μας ΒΛΑΣΣΗ ΒΛΑΣΙΑΔΗ και το φθινόπωρο τα "ΔΗΜΗΤΡΙΑ".

Τελειώνοντας την ενότητα αυτή θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι ο Ο.Θ.Α. έχει βοηθήσει με υλικά (σκάφη, πανιά κ.λπ.) πολλούς ομίλους να στηθούν και να λειτουργήσουν (τον Όμιλο Περαίας, Μηχανιώνας και πολλούς άλλους).

Έδωσε αλλά και πήρε σκάφη από το αδελφό σωματείο της Αλεξανδρούπολης.

Στήριξε και βοήθησε τη δημιουργία του Ναυτικού Όμιλου Ανοικτής Θάλασσας.

Επιπλέον πρέπει να τονισθεί ότι εξαιτίας της συμμετοχής πολλών μελών μας σε κατηγορίες κλασσικών σκαφών τύπου LATINI ξύλινα υπήρξε υλικό ναυσιπλοΐας μεγάλου ενδιαφέροντος και το οποίο παραχωρήθηκε στο Μουσείο Αθλητισμού της πόλης μας.

Φωτογραφίες

54 Χρόνια Ζωής

Επίλογος . . .

  • Στα τόσα χρόνια ζωής του, ο όμίλος με τη δυναμική που τον διακατέχει μέσα σε ένα καθαρά αγωνιστικό πνεύμα με λεξής καθημερινές και γνωστές σε όλους όπως το "ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ". Οι άγνωστες λεξής κρίνονται ότι είναι για τον Ο.Θ.Α. οι εξής ντόπινγκ και ναρκωτικά, εχθρός μας είναι, διότι είναι εχθρός του ήθους, του μέτρου και του ανθρώπου.

Επικοινωνία

ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ.

Διεύθυνση: Β' Πάροδος Θεμιστοκλή Σοφούλη 58
Χώρα: Ελλάδα
Τηλέφωνο:+30-2310-423801
Φαξ:+30-2310-423801
E-mail: info@otha.gr