Αρχικά οι εγκαταστάσεις του ήταν απέναντι από τις σημερινές στο οικόπεδο του μπάρμπα-Γιάννη, το οποίο και νοίκιαζε.

Αργότερα μεταφέρθηκε στη Λογοθέτου (Πλοίο της Αγάπης). Στο χώρο αυτό έγινε κατάληψη με τη στήριξη του τότε Υπουργού Εργασίας Κου Μπακατσέλου.

Η επιχωμάτωση - επέκταση της παραλιακής ανάγκασε τον Ο.Θ.Α. να μετακινηθεί στις τωρινές εγκαταστάσεις αλλά όχι όπως είναι τώρα.

O χώρος που είχε είναι εκεί που τώρα βρίσκεται η ταβέρνα και στο διπλανό κτίριο.

Σε μια απονομή παραβρέθηκε ο τότε δήμαρχος Κος Μαναβής, ο οποίος παρότρυνε το Δ.Σ. να καταλάβει και τον υπόλοιπο χώρο λέγοντας, ότι την άλλη βδομάδα θα το περιφράξει και θα γίνει του Ομίλου. Έτσι και έγινε.

Η μετέπειτα βοήθεια από το Δήμο ήταν του Κου Κούβελα, ο οποίος βοήθησε να κατασκευάσθει η αίθουσα που τώρα στεγάζεται το αθλητικό τμήμα, τα σκάφη και το υπόλοιπο αθλητικό υλικό.

Οι εγκαταστάσεις αυτές σιγά σιγά επισκευάσθηκαν και έφθασαν στη σημερινή τους μορφή.

 

 

Θέλοντας να σταθούμε λίγο περισσότερο στο θέμα των εγκαταστάσεων αξίζει να σημειωθεί η κωλυσιεργία που προκάλεσε η πολιτεία με την αναποφασιστικότητα της, συνεχίσθηκε και συνεχίζεται επί των ημερών μας με μοναδική εξαίρεση την απόφαση του 2002 του τότε υπουργού πολιτισμού Κου Ευάγγελου Βενιζέλου που παραχώρησε το δικαίωμα χρήσης των εγκαταστάσεων για τα επόμενα 20 χρόνια, με υπόσχεση ανανέωσης.

Έτσι όλοι οι Όμιλοι της Ελλάδος που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις τους σε κτίρια "παράγκες" έχουν πλέον τη δυνατότητα παρά τη συνεχιζόμενη κωλυσιεργία της πολιτείας να δημιουργήσουν τους απαραίτητους εκείνους χώρους που θα δώσουν ώθηση στο άθλημα, θα διευκολύνουν τους αθλητές, θα διευκολύνουν τους παράγοντες στη δημιουργία αγώνων και τους γονείς και τα μέλη που θα μπορούν πλέον σε ένα ευπρεπή χώρο να βλέπουν τα παιδιά τους και να τα περιμένουν να βγουν από τη θάλασσα.

Θέλοντας να τονισθεί το απαραίτητο της δημιουργίας των εγκαταστάσεων όλοι οι διατελέσαντες πρόεδροι προέβησαν σε διαβήματα προς την πολιτεία με σκοπό να τους υπενθυμίσουν το αυτονόητο.

Σαν έμπρακτη απόδειξη στις συγκεκριμένες αιτήσεις προς την πολιτεία παρατέθηκε ο αριθμός επιτυχιών των αθλητών μας σε πανελλήνια, πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.

Παρά ταύτα το πρόβλημα παραμένει αναγκάζοντας έτσι πολιτικό παράγοντα να δηλώσει "μην ανησυχείτε οι μεγάλοι αθλητές από παράγκες προέρχονται".

Φωτογραφίες

54 Χρόνια Ζωής

Επίλογος . . .

  • Στα τόσα χρόνια ζωής του, ο όμίλος με τη δυναμική που τον διακατέχει μέσα σε ένα καθαρά αγωνιστικό πνεύμα με λεξής καθημερινές και γνωστές σε όλους όπως το "ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ". Οι άγνωστες λεξής κρίνονται ότι είναι για τον Ο.Θ.Α. οι εξής ντόπινγκ και ναρκωτικά, εχθρός μας είναι, διότι είναι εχθρός του ήθους, του μέτρου και του ανθρώπου.

Επικοινωνία

ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ.

Διεύθυνση: Β' Πάροδος Θεμιστοκλή Σοφούλη 58
Χώρα: Ελλάδα
Τηλέφωνο:+30-2310-423801
Φαξ:+30-2310-423801
E-mail: info@otha.gr